Neostrata

A termékcsaládot két amerikai bőrgyógyász fejlesztette ki azzal az igénnyel, hogy a bőrgyógyászok kezébe a különböző bőrbetegségekben is hatékonyan alkalmazható bőrápoló termékeket adjon, melyek egyúttal anti-aging (öregedést lassító) hatással is rendelkeznek. Külön termékvonalat fejlesztettek ki a nagyon száraz, az érzékeny, a rozáceás, a zsíros, problémás bőrtípusokra, a fénykárosodott bőr rejuvenációjára (fiatalítására) és különböző szarusodási zavarokra.
A készítmények a rendelőnkben megvásárolhatók.

A különböző termékcsaládok részben eltérő hatóanyagokat tartalmaznak, de a legfontosabb összetevő mindegyikben a glikolsav, ami elősegíti az elhalt hámsejtek leválását, stimulálja a sejtmegújulást és hidratál. Ezek elsősorban az anti-aging hatás szempontjából fontos tulajdonságok, ugyanis az öregedő, fénykárosodott bőr jellemzője, hogy a hámsejtek közötti kapcsolat megerősödik, s így a normális sejtmegújulási folyamat során elhalt hámsejtek nem válnak le megfelelő ütemben. A bőrfelszínen így egy elhalt hámsejtekből álló réteg képződik, aminek következtében a bőr fakóvá, fénytelenné válik. A bőr hidratáltságának csökkenése szintén az öregedési folyamat része, ugyanis az életkorral csökken a vízmegkötő hialuronsav mennyisége, mint ahogy a kötőszöveti rostok is töredezetté válnak, pusztulásuk fokozódik, termelődésük csökken.

Ha tehát ezt az elhalt hámsejtekből álló „szigetelő” réteget leoldjuk a bőrről, hatékonyabbá válik a hidratálás, a bőr visszanyeri üdeségét, természetes ragyogását. Ehhez társul még, hogy ezek az enyhe savak stimulálják a sejtmegújulást, javítják a bőr vízmegkötő képességét, ezáltal javítják a bőr textúráját és tónusát.” Hosszú távon alkalmazva az apró ráncok mélységét is csökkentik. Az eltömődött pórusukból kioldják a „dugót”, ezáltal a pórusok megnyílnak, kitisztulnak.

Az érzékeny, gyulladt bőrűeknek kifejlesztett termékvonal  zöld-narancsárga színkód) kíméletes hatású, ezért a nagyon száraz bőrű atópiás és rozáceás betegeinknek kifejezetten ajánlható. A zsíros, aknés bőrű pácienseknek szóló termékek (zöld színkód) olyan kiegészítő hatóanyagokat tartalmaznak, amelyek az elvárt hidratáló és bőrmegújító hatás mellett szabályozzák a faggyútermelést és antibakteriális hatással is rendelkeznek. A normál bőr ápolására a csak glycolsavat tartalmazó szürke színkódú termékek ajánlottak, de az erősen fénykárosodott, nem érzékeny bőrtípusúaknak a glikolsavat magasabb koncentrációban tartalmazó sötétkék vagy a sötétkék-narancssárga színkódú termékeket javasoljuk. Minden termékvonal tartalmaz fényvédő hatással is rendelkező nappali krémet, ami nagyon fontos része az anti-aging stratégiának, hiszen a fénykárosodás felgyorsítja a bőr öregedési folyamatát. Minden termék tartalmaz valamilyen antioxidánst, ami véd a szabad gyökök sejtkárosító hatása ellen, aminek a fénykárosodás megelőzésében is fontos szerepe van.

A Neostrata kifejlesztett egy prémium kategóriás anti-aging termékcsaládot is ami a teljes bőrápolási spektrum mellett két szérumot is magába foglal. Az antioxidáns szérum a foto-aginghez vezető oxidativ károsodás ellen véd azáltal, hogy neutralizálja a bőröregedés szempontjából legkárosabb 5 szabadgyököt (ideális nappali használatra a fényvédő alá). A kollagénfeszesítő szérum a bőrtónus megőrzésében segít, főleg a reperativ éjszakai bőrápolásra ajánlott akár önmagában, akár más hidratálóval kombinálva. A nyak és dekoltázs öregedési jeleinek kezelése általában nagyon nehéz feladat, ezért ajánlatos ezt a napi bőrápolást ezekre a területetekre is kiterjeszteni. Erre egy nagyobb kiszerelésű, speciálisan hatóanyagösszetételű krémet ajánl a Neostrata.

Az arcon, dekoltázsban és a kezeken kialakult pigmentfoltok (májfoltok, szeplő, melazma) kezelésére két hidrokinont is tartalmazó készítményt kínál a Neostrata: egy fényvédőt is tartalmazó nappali krémet és egy erősebb hatású, egyéb hatékony bőrvilágosító hatóanyagokkal kombinált éjszakai krémet. Az Enlighten Trio termékcsalád készítményeiben nagyon hatékonyan kombináltak egy szabadalmaztatott új hatóanyagot több jól bevált hatóanyaggal. Ezeknek a rendkivül erős, hidrokinon-mentes készítmények együttes használata mind a korral összefüggő, mind a hormonális eredetű, mind a napkárosodás által kiváltott bőrfoltosodásra jó megoldást kínál.

Speciális hámképződési problémákra, mint például a típikusan a felkaron jelentkező érdes, tüskés bőrfelszín kezelésére, talpi bőrkeményedésekre vagy a szőrtelenítés után jelentkező gyakori szőrbenövés megakadályozására ugyancsak van megfelelő Neostrata termék.

A Neostrata egyik legrégebbi termékét egy kóros bőrszárazsággal járó bőrbetegség, az ichtyosis kezelésére, ápolására fejlesztették ki, amely emellett körülírt szarusodási problémákra is alkalmazható.