Google+
Ugrás a tartalomra
Az Ön bőre a mi felelősségünk

PRP (Drakula terápia)

PRP (Platelet Rich Plasma), vagy elterjedtebb nevén Drakula terápia, a bőrfiatalítás egyik legújabb és egyben legtermészetesebb módszere. A terápia során a páciens saját vérének trombocitáit használjuk, melyek biostimuláció révén indítják be a kezelt terület regenerációját. A vér trombocitái olyan nyomelemeket, fehérjéket és növekedési faktorokat tartalmaznak, amelyek felgyorsítják, illetve beindítják a bőr felépítő funkcióit, kollagén -, hialuronsav-termelést indukálnak, valamint stimulálják a bőr regenerálódását.

A vérlemezkék, azaz a trombociták, az összes humán növekedési faktort tartalmazzák, amelyek a sebgyógyuláshoz elengedhetetlenek, pl. PGDF –t, ami az őssejtstimulációért felel, TGF-t, ami a kötőszövet felépülést serkenti, ILGF-t, ami a sebgyógyulásért felel, vagy EGF –t, ami a sejtdifferenciációt serkenti, azaz az egészséges hámsejtek képződéséért felel. A trombociták ezeken kívül három olyan fehérjét is kiválasztanak, amelyek kulcsfontosságú szerepet a szöveti regenerációban játszanak. A trombociták hatása nem csupán a saját fehérjéik, faktoraik kibocsátásán alapul, hanem egyéb sejteket is aktiválnak növekedési faktorok, enzimek kibocsátására, ennek megfelelően hétről hétre sokszorosára nő a bőr regeneratív kapacitása. Többek között ezért is rendkívül gyors a felépülés (a kezelést követő másnap esetleges apró tűszúrásnyi bevérzéseken kívül a kezelésnek egyéb jele nem látható), illetve ez az egyik magyarázata annak, hogy a kezelt bőrterület intenzív és gyorsított ütemben újul meg. Mindezek eredményeként a bőr feszesebbé válik, a ráncok kisimulnak, a bőr textúrája, volumene, sőt hidratáltsága is látványosan javul. A bőr egészséges, fiatalos ragyogása a kezelést követő néhány héten belül nagyon látványosan javul, majd a következő hónapokban az újonnan felépülő kötőszövet megjelenésével alakul ki a végleges és várt hatás.

A PRP terápia kiválóan alkalmazható az arc fiatalítására, a szem alatti karikák csökkentésére, a nyak és dekoltázs bőrének kezelésére, az idősödő ráncos kézhát felfrissítésére, sőt a hajhullás kezelésére is.  A kezelés következtében a szem alatti táskák, karikák is látványosan javulnak, anélkül, hogy a természetes szemvonal változna.

A kezelés során kb. 30 ml vért veszünk a pácienstől, melyet egy speciális kémcsőben centrifugába helyezünk. Az ehhez felhasznált kittben a normál plazmánál 2-6x nagyobb mennyiségben halmozódnak fel a fehérjék és a növekedési faktorok. Az értékes hatóanyagokat tartalmazó plazmát apró tűszúrásokkal vagy dermaroller segítségével juttatjuk a bőrbe. Mivel a kezelés során a szervezet saját anyagait használjuk fel, allergiás reakció nem fordulhat elő.

30-40 éves korosztály esetében általában egyetlen PRP kezelés két évre lelassítja az öregedés folyamatát. 40-50 éves korosztály esetén, ahol sokszor kifejezett látható jelei vannak a bőröregedésének, egy 3 kúrából álló kezeléssorozat javasolt egy éven belül, majd általában fenntartó kezelések is szükségesek évente legalább egyszer. 50 év felett a 3 első kezelést érdemes féléven belül felvenni és félévente beállított fenntartó kezeléssel csodás eredményeket tudunk elérni.

A PRP egy komplex hatású, természetes, bármely életkorban alkalmazható hightech kezelés a bőr fiatalítására, ami önmagában is rendkívül hatékony, de tökéletes kiegészítője lehet egyéb esztétikai eljárásoknak, pl. botulinum-toxinos kezelésnek, hilauronsavas ráncfeltöltésnek sőt akár a lézeres rejuvenációnak.