Google+
Ugrás a tartalomra
Az Ön bőre a mi felelősségünk

Akne (pattanás) utáni hegek kezelése

Az akne a faggyúmirigyek gyulladásos betegsége, ami esetenként hegek hátrahagyásával gyógyul. Ezek a hegek lehetnek besüppedtek és előemelkedők, színük is eltérhet a környező bőrétől. A pattanások elmúlása után egy ideig még várható, hogy a hegek spontán halványodnak és laposodnak, de ez ritkán éri el a kívánt elfogadható szintet. Szerencsére különböző beavatkozásokkal már az aknés hegek is enyhíthetők.

Lézeres arckezelés

Az arci aknés hegek kezelésére a leghatékonyabb eljárás a micropixeles lézeres arckezelés. Ez egy olyan új kezelés, amikor a szén-dioxid lézersugár egymáshoz nagyon közeli pontokban éri a bőrt, s a beállított erősségnek megfelelően felületesebb vagy mélyebb rétegig eltávolítja a hámot. A kezelt pontok között megmaradó ép hámszigetek biztosítják a gyors regenerációt. A lézersugár termikus hatása serkenti a kollagén rostok összehúzódását, a bőr rugalmas rostjainak regenerációját, ezáltal a bőr tömörebbé, rugalmasabbá válik. A kidomborodó hegek területén több rétegben ismételjük a kezelést, ezzel mintegy lehámozzuk a megvastagodott hegeket. A felépülési idő 5-7 nap, melynek első napjaiban a duzzanat és a vörösség dominál, később pedig a pontszerűen jelentkező hámlás. A hegesedés súlyosságától függően több kezelés szükséges, lehetőség szerint 4-6 hetente ismételve. A mikropixeles lézeres resurfacing hatásosságát jelentősen fokozni tudjuk, ha PRP (köznapi nevén Drakula) kezeléssel kombináljuk.

Dermaroller kezelés

A dermaroller nem csak a bőr megújításában, ránctalanításában hatékony, hanem felületes aknés hegek kezelésében is. A megfelelő tűhosszúságú henger kiválasztásával nemcsak az arci hegeket, hanem a mellkason és a háton lévő hegeket is kezelhetjük. A bőrt bekenjük érzéstelenítő kenőccsel, s ha mélyebbek vagy keményebbek az aknés hegek, akkor itt is alkalmazhatjuk a csiszolásos előkezelést, mielőtt a dermarollerrel apró sebeket ejtünk a bőrön. Ha a bőrre ilyenkor mezoterápiás anyagokat kenünk, azzal tovább fokozhatjuk a puhító, regeneráló hatást. Ha csiszoljuk a bőrt, akkor természetesen hosszabb regenerálódási idővel kell számolnunk. A megfelelő kozmetikai eredményhez általában legalább 6 alkalommal meg kell ismételni a kezelést 4 hetes szünetekkel.

Mélyhámlasztás

A triclorecetsavval végzett hámlasztás már önmagában is hatékony lehet, de mélyebb vagy vastagabb hegek esetén egy mechanikus csiszolással kezdjük a kezelést, s ezt követi csak a hámlasztás. Így mélyebb hatást érünk el az első kezeléssel, de ennek a gyógyulási ideje hosszabb. A kémiai peelinget elsősorban akkor ajánljuk, hogy még vannak aktív gyulladásos tünetek vagy miteszerek, mert a kezelés nem csak a hegekre, de az aknés folyamatra is jó hatású, azáltal, hogy kitisztítja a faggyumirigyek kivezetőcsövét, megakadályozza a faggyú kiürülését megakadályozó hámcsapok kialakulását és szabályozza a faggyútermelést.